Om mig

Siden 20 års alderen har jeg arbejdet med at udvikle min stemme og har oplevet på min egen krop, hvad det kræver. Jeg har spillet teater, lavet opera-impro, sunget i kor og solo på teatre og med orkestre.
I 2004 blev jeg kandidat i klassisk sang fra Syddansk Musikkonservatorium. Derefter var jeg 3 år til Berlin og New York, hvor jeg videreuddannede mig et fagligt højt niveau. Det var også her, at min bevidsthed om og træning af åndedrættet og kroppen for professionelle stemmer for alvor blev vakt.
Under mine internationale studier samarbejdede jeg tæt med bodyworkers inden for bl.a. Alexanderteknik, Franklin Method, Anatomy Trains, Feldenkrais, Gyrotonic, Yoga, Mindfulness, Breath Work og Body Dynamics.

“En hver stemme er unik. Stemmen er vores vokale visitkort.  Stemmen kan forandre sig igennem livet, på godt og ondt. Når du arbejder med at sætte stemmen fri, må du kunne fokuserer for at  opnå kropslig refleksion. Det er evnen til refleksion, der er afgørende for stemmens udvikling”

Da jeg vendte hjem til Danmark, supplerede jeg mine studier med uddannelse i stemmerehabilitering.
I 2009 åbnede jeg dørene til min virksomhed Voice in Motion. Her er fokus at skabe et dynamisk samspil gennem stemme og krop. I arbejdet med den enkelte og grupper har jeg opmærksomhed på at skærpe såvel fysisk som psykisk bevidsthed, fordi begge dele har indflydelse på stemmen.

Kombinationen af at være uddannet sanger og at kende stemmens fysiologi indefra samt mine mange års arbejde i praksis med andres stemmer og videreuddannelser, giver mig et helt særligt grundlag for at arbejde lige præcis med din stemme.  

 

Det bedste fra to verdener

I min praksis er umiddelbar sansning mit indre kompas. Jeg har altid haft en stærk intuition, som kun er blevet styrket med årene. Den bruger jeg aktivt i mit arbejde med de mennesker, som jeg møder i Voice in Motion. Jeg har siden 2009 holdt mange mennesker i mine hænder og lyttet ind til de kroppe, som jeg har foran mig. 

En stærk intuition er min sjæls vejviser, der kærligt og insisterende leder mig igennem livet. Den er nådesløs og kalder på akut nærvær. 

Fra barnsben har det været helt naturligt for mig at lytte til mit hjerte. Som ung blev jeg usikker og vaklede i troen på mig selv og min kraftfuldhed. Så indtræf der noget særligt. Da jeg på mit andet studieår på Musikkonservatoriet cyklede jeg gennem Odense, fik jeg for første gang et kald: ”Du skal være behandler, du skal hjælpe andre til at finde deres stemme”. Jeg blev nødt til at stå af cyklen, fordi jeg blev både forskrækket og forvirret. Her stod jeg midt i min uddannelse til klassisk sanger og så kom det som lyn fra en klar himlen, at min livsbane skulle være en anden. I 10 år tog jeg ikke kaldet til mig, men alligevel blev det inde i mit hoved, som en krystalklar tone, der ikke ville forlade mig.  Og som insisterede på at blive hørt. 

En rejse mod at opdage og forløse andres stemmer

I dag er jeg ikke bange for at sige, at min intuition er et vigtigt pejlemærke i mit arbejde, fordi den skærper mine sanser og evne til at kunne opdage og afsøge nye veje til at forstå og forløse andres stemmer.
Men et kald forpligter. Intuition kan ikke stå alene. Man skal samtidig hele tiden tilegne sig ny faglig viden og erfaringer i praksis. Den umiddelbare intuition og den omhyggeligt tilegnede faglighed udgør to sfærer, der således smelter sammen til det bedste af to verdener.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få opdateringer om mine tilbud og råd til hvordan du forbedre din stemme